MTB

Zondag 17 december organiseerde IJsclub de Polder uit Bantega voor het eerst de MTB Kuinderbostocht.

Op de mountainbike fietsen door het Kuinderbos, de deelnemers konden kiezen uit een afstand van 30 of 40 km. Het was zondagochtend code oranje i.v.m. gladheid. Dit hield 335 deelnemers echter niet tegen om van start te gaan. In het bos was het heerlijk fietsen, prachtig weer met een zonnetje erbij en rond het vriespunt.

In samenwerking met Staatsbosbeheer was een mooie route uitgezet. Met een aantal bruggetjes, over een steiger, diverse bospaden en een stuk door het weiland was het een gevarieerde route waar de deelnemers goed over te spreken waren.

De kleine stukjes weg waren verraderlijk glad en dat zorgde af en toe voor glijpartijen. Gelukkig raakte daarbij niemand gewond. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag en is van plan om ook volgend jaar weer een MTB tocht te organiseren.
We willen alle deelnemers bedanken voor hun deelname en wijzen op het volgende:
Staatsbosbeheer verleende ons als groene gastheer toestemming voor de MTB Kuinderbostocht. Staatsbosbeheer benadrukt dat deze samenwerking in de toekomst wordt ingetrokken als in de periode voor en na de tocht door MTB fietsers gebruik wordt gemaakt, buiten de aangegeven ATB routes, van het Kuinderbos.