Op de ijsbaan

Schoolschaatsen 27 januari 2017

Op vrijdag 27 januari kwamen de kinderen van abbs de Reinbôge langs op de ijsbaan. In plaats van gymnastiek stond er vandaag schaatsen op het programma! Het was heerlijk zonnig weer met een frisse wind, echt winterweer. Genieten!

Foto’s

IJsbaan open zondag 11 januari 2017

Na een lange tijd was het dan eindelijk weer eens zover. De ijsbaan kon open! Langs de kant was het niet overal even sterk maar in het midden lag een mooie ijsvloer. Met prachtig weer erbij werd het een heerlijke ijsdag!

Schoolschaatsen
Op vrijdag 18 januari 2013 kwamen alle leerlingen van basisschool de Reinbôge naar de ijsbaan voor een ochtendje ijsplezier. Er kon een parcour worden geschaatst, ijshockey en gewoon lekker veel rondjes maken over de hele ijsbaan. Tussendoor stond de warme chocolademelk klaar en een lekkere versnapering. 

Foto’s:

Reinbôge op de schaats18 januari 2013

Schoolschaatsen ABBS de Reinbôge

Op woensdag 8 februari 2012 kwamen alle leerlingen van basisschool de Reinbôge naar de ijsbaan. Ze konden hier de mini-Elfstedentocht schaatsen. De leerlingen hadden zich laten sponsoren, per stad of per elfstedentocht. Er werd fanatiek gereden om alle stempels te halen! Natuurlijk kon er niet gereden worden op een lege maag, alle kinderen kregen een flink stuk koek en warme chocolademelk. Na afloop kregen de kinderen een Elfstedenkruisje van de ouderraad.

schaatsen de Reinboge

Ledenrijderij op de ijsbaan
Op zaterdag 4 februari werd er een ledenrijderij gehouden op de ijsbaan. Alle leden, jong én oud, konden zich melden op de ijsbaan voor een gezellige middag schaatsen.

Om 14.00 uur hadden zich 15 jeugdleden zich aangemeld en 8 volwassenen. Er werden estafetteploegen gemaakt. Als eerste gingen de jeugdleden van start.

4 februari 2012

 Na een mooie wedstrijd is de uitslag als volgt:

 1. Dennis Muurling, Rowan van der Gaast en Teunieke de Ruyter
 2. Jelte van der Zee, Ruurd Boersma en Marjon de Leede
 3. Rick Schokker, Aldert Elzinga en Iris van der Veen

Bij de volwassenen kwam de volgende uitslag uit de bus rollen:

 1. Marten de Jong en Grietje Haisma
 2. Feike Vaartjes en Gina Haisma
 3. Wianda Elzinga en Jouke Kroes

Alle deelnemers kregen een medaille uitgereikt. Van harte gefeliciteerd! 

Mooi winterweer in feb 2012
Na een nacht van -18/-19 en wat mist kregen we een prachtige winterwereld in Bantega. De ijsbaan lag er ’s ochtends vroeg schitterend bij. Met de opkomende zon leverde dit mooie beelden op.

Prachtige plaatjes IJsbaan!

Feestelijke opening nieuw clubgebouw!
Op zaterdag 8 januari werd het nieuwe clubgebouw van IJsclub de Polder feestelijk geopend. Hiermee werd een drukke periode voor de ijsclub feestelijk afgesloten. Zo is de ijsbaan flink uitgebreid, er is drainage aangelegd, het oude clubgebouw is afgebroken en er is een compleet nieuw clubgebouw door de bestuursleden gebouwd. Een gebouw waarin alle faciliteiten die nodig zijn, ook aanwezig zijn: wc, water, keuken, magazijn, opbergruimte voor groot materiaal en wat helemaal heerlijk is is de verwarming! Nu kan een ieder met schaatsen aan zo het hokje inlopen op het rubber om even lekker warm te worden.
Foto’s:

opening clubgebouw

IJsbaan is gesloten…

De ijsbaan was vanaf 18-12-10 geopend, helaas zette in januari de dooi in en is de ijsbaan tot nadere berichtgeving gesloten! ’s Avonds is de ijsbaan verlicht. In het verwarmde clubgebouw kunt u opwarmen en gebruik maken van het toilet. Natuurlijk is er ook koek en zopie te verkrijgen!

De ijsbaan van IJsclub de Polder ligt in Bantega aan de Meester Wijmaweg. Tijdens het winterseizoen is de baan geopend voor leden en niet leden. Met een lekker muziekje op de achtergrond is het genieten op het ijs. ’s Avonds is de baan verlicht en kunt u na uw werk even lekker ontspannen in de buiten lucht.

Kortebaanwedstrijd jeugd 28 december 2010
Op dinsdag 28 december verzamelen zich 24 jongens en meisjes tussen de 4 en 12 jaar op de ijsbaan voor een kortebaanwedstrijd. Er wordt gereden in 4 categorieën: oudste jongens en oudste meisjes, jongste jongens en jongste meisjes. Na een leuke afvalrace zijn de prijswinnaars bekend:

Jongste meisjes:
1. Lisanne de Haan
2. Marrit de Haan
3. Lieke Kraak

Jongste jongens:
1. Jelke Hof
2. Andries de Boer
3. Aldert Elzinga

Oudste meisjes:
1. Selina de Jong
2. Freke Hof
3. Elise Schokker

Oudste jongens:
1. Evert Iede Algra
2. Maarten Vaartjes
3. Jelte van der Zee

Allen van harte gefeliciteerd!

Foto’s:

kortebaanwedstrijd jeugd

Winter 2008

En ook in 2008 lukt het weer om op de ijsbaan te schaatsen. Op maandag 29 december is het ijs sterk genoeg en kan er weer volop geschaatst worden. Gelukkig bleef het niet bij één dag. Op woensdag 31 december werden de Friese Kampioenschappen voor de jongste pupillen verreden:

Om 12.00 uur stonden er 17 meiden en 11 jongens aan de start om te strijden om het Fries Kampioenschap jongste pupillen. Het was zeer mistig op de baan. Bij de start was de finish niet zichtbaar. De wedstrijd verliep vlot en om 15.00 uur waren de winnaars bekend en konden de bloemen en medailles worden uitgereikd door burgemeester Stellingwerf.


Het was koud en mistig tijdens de Friese Kampioenschappen.

Meisjes:
1. Aafke Soet, Heerenveen
2. Suzanne Schulting, Tijnje
3. Marloes Postma, Hurdegaryp
4. Margo Agricola, Goingaryp

Jongens:
1. Gerrie van Lingen, Twijzelerheide
2. Hidde van der Veen, Jirnsum
3. Tjerk de Boer, Weidum
4. Jasper Brunsmann, Uitwellingerga

Winter 2007

Het is weer eens zover! Eindelijk kan op vrijdag 21 december de ijsbaan ’s middags open. En dat kwam zeer goed uit. De kinderen waren allemaal vrij i.v.m. de kerstvakantie. Het was erg mistig en koud maar dat mocht de pret niet drukken. Zaterdags was het superweer! Een witte wereld, een blauwe lucht en zelfs het zonnetje kwam erbij. Kijk in de fotogalerie voor meer foto’s.

Winter 2006

Eind januari is het dan weer zover, er kan worden geschaatst op de ijsbaan. Het ijs ligt er prachtig bij en het weer is prima: een lekker zonnetje en temperaturen rond het vriespunt. Veel mensen zijn naar Bantega gekomen om een paar baantjes te trekken. Dat niet alleen de bewoners van Bantega de baan weten te vinden was dit weekend wel duidelijk. Vele bezoekers kwamen van de buurtdorpen Echtenerbrug, Echten, Delfstrahuizen en Oosterzee. Maar ook mensen uit Lelystad, Almere en Utrecht weten onze baan te vinden.

Op de valreep van seizoen 2004/2005 Eindelijk, het is winter!

Niemand had het verwacht maar in maart 2005 kon er worden geschaatst op de ijsbaan. Vanaf vrijdag 4 maart was de ijsbaan geopend. Op zaterdag 5 maart moest er eerst een flink pak sneeuw van de baan worden geschoven, maar daarna was het genieten in het zonnetje. In het hokje wass de koek en sopie weer volop verkrijgbaar. Heeft u de schaatsen ook ondergebonden? Helaas zette op maandag 7 maart de dooi in en moest de ijsbaan worden gesloten.

Een sfeerimpressie van het schaatsplezier in maart op de ijsbaan in Bantega.

Op de ijsbaan organiseren wij vele activiteiten waarover ten tijde van winter op deze pagina meer informatie is te vinden.

Winter december 2004

De winteractiviteiten zijn:

 • Tjeukemeer schaatstocht
 • Fries Kampioenschappen jeugd
 • Korte baan wedstrijden
 • Wedstrijden voor de jeugd (uit de omgeving)
 • Estafette wedstrijden
 • Vrij rijden op de ijsbaan
 • enz. enz.

Een schitterend gezicht, een dichtgevroren ijsbaan en een wit landschap!